Skořice celá
Popis:
Skořice je exotické koření, které přidá do vašich pokrmů bohatou chuť, příjemnou sladkost a intenzivní vůni. Získává se z vnitřní kůry stromu Cinnamomum verum. Skořice je oblíbená v kuchyních po celém světě a je nedílnou součástí některých indických směsí jako například Garam maslala atd atd…..
Proč skořice?
- Používá se zejména do sladkých pokrmů jako jsou dezerty, koláče nebo vánoční cukroví.
- Své uplatnění najde při zavařování nebo v kombinaci s ovocem, čokoládou a kávou.
- V indické kuchyni se využívá k přípravě masitých a rýžových pokrmů.
- Je oblíbenou přísadou do zimních čajů, svařeného vína nebo punče.
Jak si vychutnat Skořici?
- Můžete použit celou nebo ji rozmělnit na prášek podle vašich preferencí.
- Přidáním skořice do pokrmů během vaření nebo pečení zvýšíte jejich chuť a aroma.
- Je také oblíbená jako dekorace nebo jako součást vonných směsí.
Zlepšete své recepty a objednejte si Skořici pro obohacení vaší kuchyně ještě dnes!
Skladování:
Skořici skladujte ve skleněné uzavíratelné nádobě na tmavém místě při pokojové teplotě.
Výživové údaje na 100g | |
Energetická hodnota | 973kj/237kcal |
Tuky | 1,9 |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 21,3g |
- z toho cukry | 1,8g |
Bílkoviny | 3,8g |
Sůl | 0,01g |