Šafrán
Popis:
Šafrán je vzácným kořením, které dá vašim pokrmům nezaměnitelnou barvu, chuť a intenzivní vůni. Získává se sušením červené čnělky, které se ručně vytrhávají z šafránového květu. Ztělesňuje luxus a dobré jídlo, dodá vašim pokrmům výjimečnou kvalitu. Je oblíbeným zejména indické, arabské a čínské kuchyni.
Proč Šafrán?
- Aroma šafránu dokáže zvýraznit chuť mnoha jídel.
- Nejčastěji se používá do rýžových pokrmů, pokrmů z ryb a mořských plodů.
- Své využití našel šafrán i v pikantních nebo sladkých pokrmech, či v kombinaci s alkoholickým nápoji.
Jak si vychutnat Šafrán?
- Přidejte ho do různých pokrmů jako jsou rizota, těstoviny, dezerty, polévky.
- Šafrán je hlavní ingrediencí v některých tradičních pokrmech jako je španělská paella a indické kari.
- Využívá se i jako bylinka na přípravu čaje.
Zlepšete své recepty a objednejte si Šafrán pro obohacení vaší kuchyně ještě dnes!
Skladování:
Šafrán skladujte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě.
Výživové údaje na 100g | |
Energetická hodnota | 1298kj/246kcal |
Tuky | 5,85g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 65,37g |
- z toho cukry | 0g |
Bílkoviny | 11,43g |
Sůl | 0g |