Pepř černý – celý
Popis:
Černý pepř je klasické a všestranné koření, které přidá do vašich pokrmů intenzivní chuť a kořeněnou vůni. Získává se ze sušených plodů rostliny Piper nigrum. Černý pepř je univerzálním, nejběžněji používaným kořením v kuchyních po celém světě a je známé pro svou výraznou pikantnost, která je plná tepla a energie.
Proč Černý pepř?
- Je součástí tradičních masových vývarů, omáček, těstovin nebo salátů.
- Používá se při dochucení vepřového a hovězího masa, ryb, marinád a rozdrcené bobule jsou vhodné do uzenin nebo pomazánek.
- Využívá se také při zavařování okurek, hub a další zeleniny.
Jak si Černý pepř vychutnat?
- Můžete použít celé plody černého pepře, nebo ho rozmělnit na prášek podle vašich preferencí.
- Chuť Černého pepře je nejvýraznější, pokud jsou bobule čerstvě rozdrcené.
- Výraznou chuť Černého pepře oceníte zejména na kvalitním mase.
Zlepšete své recepty a objednejte si Černý pepř pro obohacení vaší kuchyně ještě dnes!
Skladování:
Černý pepř skladujte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě.
Výživové údaje na 100g | |
Energetická hodnota | 1400kj/335kcal |
Tuky | 8,6g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 42,5g |
- z toho cukry | 0g |
Bílkoviny | 11,8g |
Sůl | 0,4g |