Himalájská sůl
Popis
Himalájská sůl má charakteristickou růžovou barvu a jemnější chuť než klasická sůl, kterou všichni dobře známe. Pochází se solného dolu v Pákistánu, který se nachází nedaleko pohoří Himaláje. Himalájská sůl je oblíbená v kuchyních po celém světe i díky stejnému využití jako běžná sůl.
Proč Himalájská sůl?
- Skvěle ochutí polévky, saláty, dochutí hotové pokrmy.
- Himalájská sůl neobsahuje přidané chemické látky a obsahuje řadu minerálních látek-nezatěžuje tolik organizmus (doporučená denní dávka soli se však tímto nemění).
Jak využít Himalájskou sůl?
- Můžete použít hrubozrnnou sůl nebo ji rozemlít na prášek, podle vašich preferencí.
- Své využití našla i v kosmetice, je vhodná do koupele nebo jako peeling.
- Díky své barvě je také oblíbená jako dekorace nebo se z ní vyrábí solní lampy.
Zlepšete své recepty a objednejte si Himalájskou sůl pro obohacení vaší kuchyně ještě dnes.
Skladování
Himalájskou sůl skladujte v uzavíratelné nádobě v chladu, suchu a na tmavém místě.
Výživové údaje na 100g | |
Energetická hodnota | 0kj/0kcal |
Tuky | 0g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 0g |
- z toho cukry | 0g |
Bílkoviny | 0g |
Sůl | 98,7g |